Karel Gietelink Sport

Zelfvertrouwen

Wij willen onze kleine sporters leren hun energie op een goede manier in te zetten, waarbij ze leren datgene wat ze zien om te zetten naar een effectieve beweging, waarbij beheersing, maar ook spel de boventoon moet voeren. Ze leren wat actie en reactie voor gevolgen heeft en hoe dat aanvoelt. Kinderen kunnen hierdoor weerbaarder worden, met meer zelfvertrouwen, en met meer kennis en besef van hun eigen lichaam.

Veiligheid

Wij streven ernaar dat iedereen zich veilig en welkom voelt, jong en oud, ervaren of onervaren. De training wordt aangepast aan ieder z'n niveau, waarbij de meer ervarener de onervarener helpt om vooruit te komen. De volgende dag moet je gewoon weer naar je school of naar je werk kunnen. Voor ons is veiligheid je eigen kracht kennen, maar ook die van je partner/maatje/uke.

Respect

Wij stimuleren onze sporters en leraren om wederzijds respect te tonen binnen de dojo. Iedereen moet zich veilig en prettig voelen. Dit laat je zien door aan het begin, en aan het einde van de les gezamenlijk te groeten voor elkaar. Ook groet je voordat je aan een wedstrijd begint en aan het einde van de wedstrijd. Je respecteert elkaars kracht, niveau, maar ook beperkingen.

Streven naar perfectie

Bij vechtsporten is het belangrijk een techniek vele malen te herhalen, zodat de fijne motoriek zich kan ontwikkelen. Hierdoor wordt het mogelijk met minimale kracht resultaten te behalen. Met goede timing, kracht, snelheid en de juiste techniek, kun je prachtige technieken ontwikkelen.

Zie eerst met je geest, dan met je ogen en uiteindelijk met je lichaam“. – Yagyu Munenori –

"Walk a single path, becoming neither cocky with victory nor broken with defeat". - Kano Jigoro Shihan -

“Van de 36 manieren om weg te vluchten, is weglopen de beste”. – Chinees gezegde –

"The teaching of one virtuous person can influence many: that which has been learned well in one generation can be passed on to a hundred".

- Kano Jigoro Shihan -