Welke sporten bieden wij aan?

Onze leraren streven naar perfectie, door oefeningen duizend keer in je leven te herhalen. Leerlingen van alle niveaus en leeftijd komen hier samen en kunnen hier hun ei kwijt, met respect voor elkaars ervaring, kracht en beperkingen. De volgende dag moet iemand gewoon weer naar zijn werk of school kunnen.

Naast judo, bieden we ook karate, Jiu Jitsu, en FA-SD aan. Mocht je nog niet weten welke sport je wilt gaan doen, hierna volgt een uitleg over elke sport die bij KGS wordt aangeboden. Succes met het kiezen.

Een vechtsport beoefen je uitsluitend in de dojo (sportschool). Alleen in uiterste noodgevallen gebruik je het op straat om jezelf te verdedigen.

Volwassen Judo:

Kwaliteitsjudo met judoka's die de volgende dag ook weer blessurevrij willen opstaan! Veel nadruk op technische perfectie, maar de fysieke en conditionele ontwikkeling krijgen natuurlijk ook ruimte. Iedereen kan deelnemen aan deze groep: oud-judoka's en beginners van 16 jaar en ouder. Judo is op basis van respect voor je tegenstander: verantwoordelijkheid dragen voor elkaar. Dit overbrugt verschillen in leeftijd, niveau of gewicht. De sensei (meester) waakt daarover.

Ouder / Kind judo:

Kinderen genieten van stoeien met vader of moeder (opa of oma mag ook), op een zachte mat en met duidelijke spelregels en begeleiding (en zonder schade in huis!). Op een speelse manier Judo leren voor ouder en kind. De nadruk ligt op de speelsheid, veiligheid en geborgenheid. Deze les is voor ouders met en zonder judo-ervaring. Het is een prima manier om samen met uw kind kennis te maken met judo. Als ouder krijgt u ongemerkt toch meer beweging dan u verwachtte (en dat is mooi meegenomen!).

Jeugd Judo:

Buiten de sportieve functie van judo, heeft judo ook een grote educatieve rol. Naast zelfverdediging, krijg je ook meer zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Als iemand een worp niet goed uitvoert of iemand valt beroerd, dan kunnen daar ongevallen van komen. Daarom wordt dit al in een heel vroeg stadium bijgebracht en zijn oosterse vechtsporten niet alleen hele mooie, maar ook hele veilige sporten.

2 women in white long sleeve shirt standing on green grass field during daytime
Karate

betekent in het Japans letterlijk lege (Kara) hand (Te). Deze naam is ontstaan doordat Karate oorspronkelijk een vorm van zelfverdediging was, die werd beoefend zonder wapens. De term ‘do’ staat voor ‘de weg’. Dit symboliseert de weg die de karateka moet doorlopen om zijn/haar doel te bereiken, het trainen en ontwikkelen van vaardigheden en de ontwikkelingen op mentaal vlak.

Fighting Arts Self defence (FA-SD)

FA-SD is een samengestelde vechtsport, wat zich concentreert op zelfverdediging (op straat). Een perfecte vechtsport voor jong en oud, vrouw of man. Het wordt praktisch gehouden, met duidelijke en efficiënte technieken. U bent van harte welkom om een keer te komen kijken of mee te trainen.

Jiu Jitsu (traditionele Japanse stijl)

Onze leraar beoefent de tradiotionele stijl in Jiu Jitsu.

De oorsprong van het jiujitsu (ook wel yawara genoemd) is een Japanse vechtkunst, met zijn roots in China. Het wordt in close contact beoefend, meestal zonder wapens, soms met een kleine handwapen ter zelfverdediging of juist voor de aanval. Men gebruikt de kracht en beweging van de opponent om hem uit te schakelen, in plaats van met brute kracht je opponent proberen te overmeesteren. Veel technieken die in judo en karate worden beoefend, zien wij terug in jiu jitsu, wat de moeder is van deze sporten.

Zelfbewustzijn is nodig voor maximale controle over je lichaam.